RickenMaartje.reismee.nl

Een weerzien op Koh Samui en de Full Moon Party op Koh Pha Gnang

Om 5:30 uur ging de wekker, best vroeg dus. Na de laatste spulletjes gepakt te hebben zijn we naar voren gelopen waar we vervolgens nog 20 minuten op de te late taxi hebben staan wachten. In Krabi stad een paar km verderop moesten we er weer uit en een nieuw ticket halen voor de bus en de boot naar Koh Samui. We werden in een grote touringcar gepropt die helemaal kas veroest was. Ach jah wel een leerzame bus. Zo kon je zien hoe de verlichting werkte, aangezien er geen lampenkappen aanwezig waren of hoe de stoelen in elkaar gezet waren. Na 3 uurtjes rijden komen we aan bij de Don Sak pier waar we met 2x de toegestane hoeveelheid op de boot werden gedropt. Het waaide behoorlijk hard waardoor we hoge golven hadden. Wij zaten in eerste instantie buiten maar de golven kletste over het dek waardoor we snel naar binnen vertrokken. Helaas voelde ik mijn maag al protesteren dus ben ik maar een beetje achterin gaan zitten dichtbij de plee. Gelukkig was het niet nodig!! Anderhalf uur later kwamen we aan op de pier van Koh Samui. We nemen een taxi naar Lamai Beach waar ik ook al met Malou heb gezeten. We beginnen met de zoektocht naar een kamer wat ik altijd wel leuk vind maar Rick vaak nog wat minder. Het is uiteraard weer erg warm, de rugzak best wel zwaar en veel kamers erg duur. Maar we geven de moed niet op en na wat rondlopen vinden we de laatste bungalow voor 6 euro met badkamer. Perfect dus! We droppen de spullen en brengen even een was weg en lopen wat door het stadje. Heb zelfs de plek gespot waar ik een aantal jaar geleden met Malou oud en nieuw heb gevierd! Het is wel allemaal erg veranderd en druk geworden natuurlijk. We chillen nog wat op onze veranda en scoren nog een lekkere pannenkoek met banaan. Er is ook een klein marktje met wat spulletjes te koop. Als ze denken dat je al een blik op hun kraampje werkt komen ze meteen aangesneld met hun rekenmachine. Ze geven meteen een belachelijk hoge prijs waardoor je nee moet zeggen en dan mag je zelf een prijs op de rekenmachine intypen. Na wat onderhandelen kom je dan ergens halverwege uit. Weglopen is ook altijd een goeie truc want ze verkopen liever iets dan niets!
We eten lekkere rijst met garnalen bij een foodstall en lopen nog wat rond. Het hele centrum zit vol met girlie bars. Dat wil zeggen, jonge Thaise meiden in een iets te picante bar met allemaal oude blanken kerels eromheen. Niet echt ons ding dus. We besluiten dan ook om heel burgelijk een boekje op bed te gaan lezen.

Na een nacht heerlijk geslapen te hebben worden we pas laat wakker en gaan we ff ontbijten. Het is helaas bewolkt dus we hebben de tijd. Eind van de ochtend als het wat opklaart huren we een scooter voor de komende 2 dagen. De beautysalon waar we de scooter huren heeft een kaart voor ons maar er staan alleen spa's op! Dus we zien wel waar we uitkomen. We rijden eerst naar Chaweng Beach een baai verderop wat een super drukke grote stad heeft. We komen langs de zittende Budha waar ik al een paar keer geweest ben. Er is hier ook weer totaal niks veranderd. Zelfs dezelfde winkeltjes! We rijden nog een stukje over het eiland heen en volgen dan een bordje waterval.  Als je de binnendoor weggetjes oprijd kom je weinig tot geen andere mensen meer tegen en is het overal om je heen supergroen. We passeren eerst een groep van zo'n 100 Thaise padvinders. Dan komen we uit op een zandpad vol kuilen en gaten en diepe plassen. We parkeren de scooter en lopen richting de waterval. We besluiten om niet via de weg te gaan maar via de rotsen te klimmen. Een stuk spannender en leuker! De waterval zelf is niet super mooi vanwege het droge seizoen nu ook. Dus rusten we wat uit en maken wat foto's. We rijden terug en eten wat bij een stalletje langs de weg. Mijn kip is volgens mij vervangen door ingewanden en vellen wat ik op zich niet erg lekker vind...
We krijgen wel als toegift nog een bordje lekker vers fruit. We rijden door naar Waterval nr 2. Deze heet zo omdat er, heel logisch, 2 watervallen zijn op het eiland. Als we aankomen lijkt het een toeristtrap. Super druk en erg toeristisch. We kunnen kiezen door met een jeep omhoog te gaan, te voet of per olifant. We hebben weinig zin in een moeilijke klim dus nemen we de jeep. Er staat ook nog een kerel die 2 tijgers en een luipaard heeft liggen waarmee je op de foto kan!! We betalen de jeep voor heen en weer en worden over een vlakke weg binnen 2 minuten naar boven gereden! Vanaf hier begint alsnog de 80 meter klim omhoog. Wat een oplichters!! We klauteren helemaal omhoog over gladde paadjes en rotsen via touwen. Boven aangekomen is de waterval schitterend. Het jammere was dat het letterlijk zwart zag van de mensen maar dat mocht de pret niet drukken. Zoals de LP al vermeld: "De mooie plekken in Thailand zijn niet onopgemerkt gebleven bij de rest van het publiek zodat het moeilijk is om nog wat voor jezelf te vinden" We nemen de jeep weer terug naar beneden en maken ons rondje om het eiland af.
De was weer gehaald en een kort tukkie gedaan op bed. Weer lekker gegeten bij de foodstalls en wederom de Girlie bars maar gelaten voor wat ze waren en ons bed opgezocht.

Vandaag zijn we naar Chaweng Beach gereden en zijn daar neergeploft op een bedje. Tot we na een half uur er af werden gestuurd tenzij we een peperduur maaltje kochten. Lang leve de sarongs die we altijd bij hebben waar we op kunnen liggen. De zee was super wild en de golven erg hoog. Rick was dus voornamelijk in de zee te vinden en ik ben maar lekker in de zon gaan liggen met een boek. Nog wat gegeten en terug naar onze baai om daar wat van de zon te gaan genieten. Ook hier was de zee mij te wild en hield ik het bij mijn tenen in het water. Na het dagelijkse foodstall eten hebben we een drankje gedaan bij een van de barretjes en zijn daarna verhuisd naar de eerste rij stoelen voor de boksring waar vanavond boxen is. Eerst het volkslied even spelen waarvoor we allemaal op moesten staan. We hebben 3 gevechten gekeken waarvan 2 mannen gevechten en 1 ladyboxing. Geen knock outs of andere blessures gezien. Tegen middernacht zijn we maar weer afgetaaid naar de kamer.

Vroeg opgestaan om te ontbijten wat nogal lastig is hier aangezien alles pas om 10 uur opend. We hebben ontbeten bij de Swiss chalet waar ze lekkere broodjes hebben maar de hele dag hetzelfde nummer draaien achter elkaar!! Om gek van te worden!!
Een taxi gevonden en op weg naar het vliegveld om Peter op te gaan halen. Het vliegveld staat bekend om "het cutiest airport" ter wereld te zijn. Het is inderdaad ook een ieniemienie vliegveldje.. Na een half uurtje wachten komt ie eraan! Super leuk om elkaar weer eens te zien na 4 maanden! De taxi terug genomen en Peet zijn nieuwe hut laten zien en wat gaan drinken om even bij te kletsen. De spullen gedropt en wat rond gelopen door de stad en Peet heeft gelijk het een en ander ingeslagen. Even lekker de zee ingedoken en Peet en ik hebben even een pedicure en massage gehad op het strand. De mannen hebben nog een biertje genomen bij de bar en we zijn weer gaan eten bij onze favoriete foodstall. Wat biertjes gehaald bij de supermarkt en nog even mensen gekeken op straat. Altijd leuk! Vroeg naar bed aangezien Peet een nacht heeft overgeslagen en wij onze spullen nog moeten pakken.

Op tijd opgestaan en ontbeten in de Aussie bar waar net een belangrijke rugby wedstrijd bezig was waardoor het nogal vol zat. We werden opgehaald door een busje waar iedereen met pijn en moeite ingepropt werd. Een uurtje rijden naar de pier en ons ticket geruild voor een ferry ticket. Onze boot zou om 11 uur vertrekken maar dit liep uit tot een uur of 12. De boot zat al porpvol toen deze aankwam en daar moesten wij met zo'n 100 man nog bij gepropt worden. We moesten dan ook staan tot op Kho Pha Gnang,. We waren allang blij dat we niet gezonken waren! Rick en ik hadden van te voren al 2 bungalows gereserveerd maar we wisten alleen niet meer welke baai dat was... Een taxi genomen die het eigenlijk ook niet helemaal wist. Maar gelukkig na een paar keer vragen kwamen we aan. Nadat Peet nog even zijn leven heeft geriskeerd om achteraan de taxi te hangen...
De bungalows heten Easy Life. We moeten 101 treden op om bij ons hutje te komen dus werd het maar gebombardeerd tot Easy Die!
De kamers zijn prima en lekker ruim met zelfs een warme douche!!! Dat hebben we gemist.
We hebben meteen maar even 2 scooters gehuurd zodat we het eiland rond kunnen touren en ook zeer belangrijk... naar onze kamer kunnen rijden ipv de trap op! Even gegeten en de spullen gepakt om naar het strand te gaan. Gezwommen en liggen zonnen en Peet nog even een Thaise massage gedaan. De zonsondergang bekeken en terug naar onze hut voor deze keer een WARME douche!! Wat gegeten op het strand en zitten kletsen en daarna verkast naar ons restaurantje voor wat meer drankjes voor we ons bed opzochten.

Best op tijd wakker de volgende dag en lekker ontbeten. Op de scooter gestapt en over het eiland gaan rijden. Het eiland bestaat uit alleen maar bergen waardoor we behoorlijk steile hellingen over moesten maar met prachtige uitzichten over de baaien. We rijden in een klein half uurtje naar Chakolum vanaf waar we een longtailboot nemen naar Bottle Beach. Een baaitje wat per weg nogal moeilijk te bereiken is. Hier relaxen we even en Peet ziet nog een stingray tijdens het snorkelen. Na de lunch vinden we onze bootman weer om terug te varen en rijden we door naar de baai Kho Ma. Hier huren Rick en ik ook snorkels en jumpen we het water weer in. Het eerste stuk is vooral zand en daarna moeten we door een oerwoud van zeeplanten heen. Het water zit vol met kwalletjes en stukjes tentakel die af en toe best gemeen steken! Rick en Peet snorkelen nog wat verder en ik taai af en zwem terug naar het strand.
Even opdrogen en terug naar ons hutje. Even een powernapje en dan eten en indrinken bij ons restaurantje. Ik hou het nog even op water terwijl de mannen al wat bier meester maken. Om 22 uur komt de door ons bestelde taxi aan. Halverwege pikken we nog wat Amerikanen op waardoor het meteen een dolle boel word in de taxi. Een klein uurtje later komen we aan op Haad Rin. Het strand waar de Full Moon Party is! We stappen uit en belanden meteen in een straat vol met bucketstalletjes en bodypaint. We houden het eerst even beschaafd met 1 bucket voor ons 3 en wat zitten en rondkijken. Elke maand is er een Full Moon Party, maar uiteraard heb je inmiddels ook al de Black Moon en Half Moon party's hier.
Er zijn ongeveer 20.000 a 30.000 man aanwezig op een feest en alles vind plaats op het strand. Overal kan je drank kopen, jezelf laten bodypainten en veel muziek. Vooral techno, house en wat Top 40 muziek. Peet laat even het woord "Unox" op zijn voorhoofd bodypainten! We lopen wat rond en voordat we bij het eind van het strand zijn, zijn er al wat meer buckets doorheen gegaan. We krijgen van Peet een glow in the dark bril voor Rick en wij hebben een knipperende haarband met mikey mouse oren erop. Er word ook touwtje gesprongen met brandende touwen!! Dit leverd uiteraard een hoop mooi filmwerk op voor ons!
Hoe verder de avond vorderd hoe meer buckets er door heen gaan en hoe meer mijn geheugen het opgeeft. Op een gegeven moment heb ik de inhoud van zo'n 2 buckets uit mijn maag geleegd op het strand en besloot Rick dat het maar tijd was om naar huis te gaan gelukkig. Hoe we precies thuis zijn gekomen weten we alledrie niet helemaal meer.
Maar we hebben wel een topavond gehad!!

Vooral ik heb een slechte nacht gehad en werd kotsmisselijk wakker met een goeie koppijn. Ik heb eigenlijk de hele dag doorgebracht op de kamer en regelmatige wc bezoekjes en veel slapen. Rick en Peet zijn s middags nog naar het strand gegaan en voelde zich ook een stuk beter dan mij. s Avonds hebben we wel met zijn 3en gegeten op het strand en ik ben toch maar weer snel afgetaaid naar de kamer en mijn bed. Rick en Peet hebben nog wat gedronken en een ticket voor de catamaran voor morgen naar Ko Tao gefixt.
Morgen dus weer vroeg uit de veren!

7 reacties

Malou schrijft:

Haha Maartje + buckets is toch niet zo'n goede combi. Lijkt me mooi om mee te maken zo'n full moon party. Ben benieuwd naar het beeldmateriaal ;-)

Lachen dat jullie in Blue Wind zitten. Het gezellige restaurantje inclusief Nutella is er nog? Pas op voor de honden daar. Haha.

Hebben jullie ook nog een poging gedaan om Buddha Footprint te vinden op Samui?

De sneeuw is hier nu bijna weg maar koud is t nog wel!

We mailen.

Trouwens, ik ken nog een goede tattooshop op Ko Tao :p

Xx

Eva schrijft:

een WARME DOUCHE is zoooo lekker!!! :-)
Geniet van het duiken op Ko Tao!

marcel schrijft:

zo"n girlie-bar, is dat niks voor een personeelsfeest van taxi-Voet?

Sonja Huetink schrijft:

Ik ben een tante van Peter, ook geniet ik van jullie verhalen, een fijne vakantie verder en groetjes aan Peet.
Sonja

Robert Kuipers schrijft:

jullie maken meer mee op die reis dan de meeste mensen in een leven !
T is hier -6 , sneeuw en ijs , bijna elfstedentocht ,
lekker koud duzz Groetjezz robert

Eefje schrijft:

Haha jullie hebben je wel vermaakt dus ;)! Kon de party Decibel overtreffen?!?! Heb afgelopen maandag op de wintersport ook de hele dag een kater gehad...maar met -20 heb je d'r gelukkig iets minder last van volgens mij.
Nog heel veel reisplezier met zijn 3en!!

X

Diny schrijft:

Ha Maartje en Rik,

Naast Peet valt het op hoe bruin jullie zijn.
Veel plezier met z'n drieeeen.
In Nederland zijn wij aan het verwerken dat de tocht der tochten echt niet door gaat, wij waren er dit jaar heel dicht bij.
Gr. Diny

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Boracay

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: