RickenMaartje.reismee.nl

Langkawi!

Om 7 uur ging de wekker al aaarghhh. Uncle (een oude chinees die bij het guesthouse hoort) brengt ons naar de ferry toe. In zijn krakkemikkige busje en 10 minuten later zijn we er al. Even inchecken en kunnen de ferry op. De airco staat weer eens op standje vrieskist en de vesten en doeken die we altijd meenemen komen dan ook goed van pas. Na een half uurtje varen mag je ook naar het bovendek. De ferry is een soort speedboot die wel 70 a 80 km per uur vaart en op het dek word je dan ook letterlijk uit je hemd gewaaid en nat van het opspetterende water. Na 3 uur varen zijn we aangekomen op Langkawi wat bekend staat als het duty free party eiland van Maleisie. De taxi chauffeur neemt ons mee langs de pinautomaat aangezien er maar 1 is en dat is bij de ferry. Onderweg verteld hij voor alles wat we tegen komen wat het Maleisiesche woord er voor is. Helaas heb ik maar een ding onthouden en dat is koe: Lemoe!
We laten ons bij een goedkoop guesthouse uit de LP afzetten wat helemaal afgelegen ligt blijkt. Het is ook nog eens duur dus lopen we door naar de drukste baai wat verderop. Na halverwege gekomen te zijn houden we toch maar een taxi aan. De eerste paar guesthouses zijn vol of ontzettend duur. Het derde is raak en we boeken 7 nachten in Daddy's Guesthouse. Een klein guesthouse met een paar kamers. Alsnog betalen we 10 euro per nacht.

We droppen de tassen neer en gaan eerst wat eten aangezien we geen tijd hadden voor ontbijt. Even een kijkje op het strand wat toch een beetje tegenvalt. Veel dood koraal en het water is niet zo blauw als we hoopten. De rest van de dag hebben we heel lui een beetje op de kamer gehangen met een boek en spelletjes. s Avonds hebben we bij een klein stalletje lekker sate op en ons daarna getrakteerd op een bananensplit. De LP van Thailand was nergens te krijgen dus hebben we voor de verandering maar de Rough Guide aangeschaft en hebben we de rest van de avond besteed met deze te bestuderen.
De volgende dag ontbeten met 2 echte croissants! Bij een klein tentje met een verschrikkelijke maar ontzettend grappige en vriendelijke homo als bediening. Hello darlings! Gentleman first!
Alle guesthouses liggen achter de weg die paralel loopt aan het strand, in ieder geval de goedkope! De duurdere resorts hebben hun eigen ligbedjes die je kan huren voor 5 euro per persoon per dag! Dus we zijn blij dat we onze eigen doeken mee hebben. Ik durf het zwemmen nog steeds niet aan dus Rick neemt duikjes en ik lig met een boek in de schaduw. Als Rick terug komt is hij tegen een kwal aangedoken waardoor zijn neus en lip brand en er zelfs nog een stukje tentakel aanhangt! Gelukkig is het na een paar uurtjes weer over. s middags lunchen we op het strand met lekkere nasi goreng ayam (kip) en 2 heerlijke milkshakes met slagroom erop! Nog een uurtje zonnen maar helaas is het nogal bewolkt en besluiten we maar even te gaan douchen. Het eten doen we bij een foodstall in de vorm van een restaurant. De man spreekt weinig tot geen Engels en je krijgt een bord met wat scheppen rijst, 2 stukken kip en wat sausjes erover heen. En dat voor 1,50 euro p.p. is zeker niet slecht!
Tot nu toe valt het party gedeelte erg mee/tegen. Er zijn veel gezinnen en oudere mensen en er zijn maar 2 barretjes. Een ervan is wel een leuke genaamd Babylon. We ontmoeten een paar Nederlandse jongens die hier al jaren komen omdat hun stiefvader appartementen verhuurt. Ze kennen dan ook iedereen op het eiland. We gaan met hun mee naar een disco een baai verderop. Ook hier worden er door hun voornamelijk handen geschud en krijgen ze veel korting op drank. Het is erg gezellig en we belanden uiteindelijk pas om 4 uur in bed.
De volgende dag is het erg bewolkt en gaan we een beetje zitten internetten en uitgebreid ontbijten. De rest van de dag besteden we aan het winkelen door de lange winkelstraat om een korte broek voor Rick te kopen en wat toiletspullen en informatie inwinnen over het grens oversteken naar Thailand.
We hebben voor 2 dagen een scooter gehuurd wat nogal een opgave was! De Pool voor ons kreeg er geen mee omdat er niet specifiek op zijn rijbewijs stond dat hij een motorrijbewijs had? Die van ons ook niet maar wel het tekentje van een kleine scooter en daar ging hij mee akkoord. Een papier mee gekregen met de do's en dont's en een smak borg moeten betalen. Normaal gesproken geef je geld en krijg je de scooter mee. Het is een oud ding met al 85.000 km op de teller. We gaan het hele eiland bekijken in de komende 2 dagen. De eerste stop zijn de Seven Wells (zie filmpje op de site) Na een gigantische klim van 650 traptreden zijn we er. Het is een soort waterval die in 7 poelen naar beneden stroomt. Ik vind dat ik nu lang gewacht heb en duik er ook in. Als we aankomen is het nog lekker rustig gelukkig. Dus we kunnen via de gladde rotsen van de ene in de andere poel glijden. Super leuk en sommige gaan nog best hard ook! Na een uurtje komen er meer toeristen en houden wij het voor gezien. Weer de hele klim naar beneden en onderweg zie je overal apen (ik weet niet welke Eva sorry) De volgende stop is een klein vies strandje wat vol ligt met Russen dus daar zijn we snel weer weg. Even een lekkere lunch onderweg en na wat verder rijden komen we bij een slagboom waar we gestopt worden door een bewaker. Blijkbaar ligt het strand daarachter aan een prive weg en moeten we een papier tekenen dat we alles netjes achterlaten. Het strand is breed en wit en je kijkt uit op allemaal kleine eilandjes in de zee. Dus lekker gezwommen en gelegen. Weer op de scooter geklommen en terug naar onze hut. s Avonds gaan we een baai verderop eten. Als we wat vaart minderen dan komt er een woeste grote (volgens mij) rottweiler op ons af gerent die tot mijn grote schrik naar mijn benen begint te happen! Niet waar dacht ik nog! Rick gaf gas maar de oude scooter kon bijna niet op tegen de hondsdolle hond! Kreeg gelijk beelden van Cujo door mijn hoofd! Gelukkig zijn we beiden niet gebeten!! Kuthond!
Na de schrik bij een Chinees tentje gegeten en na een vermoeiende dag terug naar onze hut,.
Helaas is het de volgende dag erg bewolkt. Snel ontbeten en weer op de scooter gesprongen. Eerst zijn we naar Kuah gereden om te informeren over de ferry naar Thailand. Helaas begon het te regenen. Even schuilen en toen het droog was doorgereden naar een klein leeg strandje wat helemaal vol lag met prachtige schelpen. Na een half uur rapen wilde ik mijn slippers zoeken. Helaas wat het vloed geworden en stonden mijn slippers niet meer op het strand. Een dreef er in zee maar de tweede helaas nooit meer gevonden. Op blote voeten op de scooter terug naar Kuah en nieuwe slippers gescoord. Wat gegeten bij een foodstall wat niet zo lekker was helaas en tot overmaat van ram begon het weer te regenen. We zijn doorgereden naar een Bird Park wat overdekt is. Meteen kreeg je 2 kaketoe's op je arm voor de foto. Heel veel verschillende dieren gezien. Het gaat er hier wat anders aan toe als bij ons. Bij de ingang kan je voer kopen en alle dieren worden dan ook gevoerd door de bezoekers. Sommige vogels vliegen of lopen los en worden dan ook om de haverklap bij hun lurven gegrepen door kleine kinderen en dan in de rondte gegooid en gezwaaid. Ze hadden ook krokodillen, apen, emoe's, witte pauwen en struisvogels. Helaas zagen niet alle dieren er goed verzorgd uit en sommige hokken waren zelfs een beetje zielig. De maleisiers houden van goede foto's en ramde daardoor zo hard mogelijk op de kooien om de beesten uit hun hok te lokken.
Eenmaal weer buiten is het gelukkig droog en rijden we door naar een waterval. Weer een stevige klim omhoog maar de waterval is erg mooi. Niet supergroot maar wel de moeite waard.
Rick is gelijk bezig met dammen bouwen in het water en ik houd het deze keer maar ff droog. Eenmaal weer beneden kan Rick dan ook een bloedzuiger tussen zijn tenen vandaan trekken iiieeeehhh! Helaas regent het alweer en deze keer best wel hard. Door de regen naar ons hotel gereden en kletsnat en koud maar snel omgekleed. We boeken een ticket voor de ferry naar Thailand en brengen de scooter terug. Nog een drankje in Babylon en dan lekker naar bed.

Ik wil niet zeuren maar toen we wakker werden was het..... bewolkt! Dus een beetje lekker liggen luieren in bed en uitgebreid ontbeten. Als het s middags weer opentrekt snellen we meteen naar het strand toe om nog wat zon mee te pakken. Helaas na een uurtje breekt de hemel open en binnen een paar minuten stort het van de regen. Weer terug naar de kamer waar we onze boeken maar uit gaan lezen. S avonds eten we als voorproefje vast Thais! Heerlijk! We zien bij Babylon weer de Finnen die we ontmoet hebben in Pangkor en kletsen daar wat mee. Hun gaan waarschijnlijk ook richting Thailand dus we komen ze vast weer tegen.

En nu niet meer zeuren want onze laatste dag was het prachtig weer!! De hele dag op het strand gelegen en uiteraard goed verbrand. Rick zijn slippers zijn ook gesneuveld dus voor hem ook een nieuw paar gekocht. De tassen weer ingepakt en klaargezet en vroeg naar bed want morgen worden we om 7:30 uur opgehaald om naar Ko Lipe te gaan in Thailand!

PS de foto's volgen nog... slechte verbinding hier!

6 reacties

Susan schrijft:

Heb weer genoten van jullie laatste avonturen. Je weet het zo leuk te brengen. "Hello darlings! Gentleman first!" Ik kan me er meteen iets bij voorstellen.

Malou schrijft:

Vervelend hoor dat strand en dat eten. ;-)

En Ko Lipe uit je mailtje staat me ook wel aan. Haha. Mail je van de week ff terug. Nu geen tijd want ben aan het werk, tot 22u vandaag :-(

Is Babylon vergelijkbaar met Naga?

Xx

marianne schrijft:

Klinkt weer leuk allemaal. Succes met de oversteek naar Thailand.

Eefje schrijft:

Klinkt mooi Maleisie! Beetje jammer van die honden overal ;)! Fijn dat je weer kunt zwemmen!
Sterkte nog met al het luieren op het strand en lekkere eten opeten ;)!

X

groenendijk schrijft:

Je verslag weer met plezier gelezen ,Goede reis naar Thailand en hou het droog.Hier gaat allesredelijk goed.27 Jan. de uitslag.Liefs X.X,OpaOma/

Toos schrijft:

Jullie zonnige avonturen helpen ons de regenachtige sombere winter hier door te komen, blijf schrijven en foto's en filmpjes maken.
Groeten van Gert en Toos

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Boracay

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: